"Vi skjuter aldrig från höften"
Hur sköter man extern kommunikation från en av Sveriges hemligaste myndigheter? SÄPO:s presschef Sirpa Franzén intervjuas inför livepublik av Max Landergård i veckans avsnitt av Kommunikationspodden.

Efter 10 år på beskickningar i Ryssland, Kanada och Finland och en resa inom Försvarsmakten var det när hon hörde dåvarande GD Anders Danielsson i en radiointervju som Sirpa Franzén visste att hon ville börja på SÄPO. 

- Att ha ett sånt mot i en myndighet som är omgärdat av så många myter, att ledaren för den myndigheten blottar viljan att öppna sig, säger hon,
Hon berättar att kommunikationsavdelningen har stort mandat internt och att kollegerna inom SÄPO delar med sig av information så att Sirpa Franzén med kolleger. 
Efter presskonferensen rörande den höjda säkerhetsnivån i november förra året, och med det efterföljande gripandet av en man i Boliden berättar Sirpa Franzén att hon gav sig ut på en löptur.
- Första gången jag fick ge mig ut i skogen och springa så tänkte jag att 'det här adrenalinpåslaget är inte normalt' för jag kunde fortsätta springa i timmar, säger hon.
Share | Download

Play this podcast on Podbean App